Ochutnej potenciál velltínů a ryzlinků!
Myslím si, že bychom se měli zaměřit na odrůdy, které jsou pro nás typické,
více se jim věnovat a učit se s nimi pracovat.
KVEVRI
Jedná se o nejstarší metodu výroby vína na světě. Vína zrají v keramických nádobách zvaných kvevri původem z Gruzie. Hrozny nejvyšší kvality se ručně probírají a poté jsou vloženy do kvevri, kde následně fermentují. Během fermentace je rmut míchán několikrát denně. Po dokvašení se kvevri hermeticky uzavře a víno zraje několik měsíců na slupkách, kde dlouhodobým ležením získává specifickou vůni i chuť.
Veltlínské zelené
suché | 2018 | dostupné v lahvi
PÉTILLANT – NATUREL
Přírodní živé víno, které dokváší v láhvi se 4 g/l zbytkového cukru. Víno zraje na kvasnicích a nebylo filtrováno ani sířeno.
Frankovka rosé
2018 | suché | vyprodáno
SUD
Vína jsou vyráběna výhradně z hroznů nejvyšší kvality. Vína kvasí spontánně a dlouhodobě zrají na kalech bez přidaného oxidu siřičitého. Spontánně dochází také k malolaktické fermentaci. Oxid siřičitý se přidává pouze v některých případech, a to v minimálních dávkách před lahvováním.
Chardonnay
2018 | dostupné v lahvi
Veltlínské zelené
2018 | dostupné v lahvi
Pinot noir
2018 | dostupné v lahvi
Frankovka
2018 | dostupné v lahvi
TANK
Veltlínské zelené
suché | 2019 | dostupné v lahvi
Ryzlink vlašský
suché | 2019 | dostupné v lahvi
Ryzlink rýnský
suché | 2019 | dostupné v lahvi
Pálava
polosladké | 2019 | dostupné v lahvi
Cuvée M (VZ + Děvín)
polosuché | 2019 | dostupné v lahvi
Müller Thurgau
polosladké | 2019 | dostupné v lahvi
Frankovka rosé
polosladké | 2019 | dostupné v lahvi
Frizzante Rosé
polosladké | 2019 | dostupné v lahvi
Degustace? Info? Kontakt?
Ceník a možnost zaslání vín po domluvě emailem.